Sara Jeppsson är ny affärsutvecklare från Science park, för företagen i Vaggeryds kommun.

Sara – affärsutvecklaren som sökt sig närmre företagen

Sara Jeppsson, affärsutvecklare, är företagens nya coach i Vaggeryds kommun. Efter 20 år på bank växlade hon över till Science park där hon nu jobbar närmre de företag som vill ha rådgivning och stöttning.

– På banken har det varit roligt att få jobba med företag. Men efter ett tag ville jag hamna på andra sidan bordet, bredvid företagaren, säger Sara Jeppsson som i augusti blev affärsutvecklare för Science park med Vaggeryds kommun som område, samt Mullsjö kommun. Innan det jobbade hon 2,5 år på Science Park i Sävsjö.

Sara Jeppsson beskriver affärsutvecklaren som en slags coach för de företagare som söker råd och stöttning. Hon finns bara ett samtal bort.

– Stora likväl som små företag kan ringa. Oavsett om man bara befinner sig i idé-stadiet eller redan har ett etablerat företag och funderar på att göra en satsning. Tillsammans kan vi gå igenom affärsmodeller och vrider och vänder på idéer för att de ska kunna möta marknaden med ett helhetsgrepp. Affärsutvecklarens hjälp är en hjälp till självhjälp, kan man säga.

Science park i Jönköpings län är unika som har affärsutvecklare i alla kommuner i länet. Konceptet har visat sig framgångsrikt och lockat till sig åskådare från hela Sverige som vill ta del av arbetssättet.

– Vi försöker finnas nära de som har idéerna. Sen har länets affärsutvecklare olika kompetenser – en är exempelvis företagare, lärare, försäkringsperson eller filmare. Vi försöker nyttja varandras kompetenser och erfarenheter genom att ses en gång i månaden, säger Sara Jeppsson.

Företagare som har en idé eller vill testa en produktidé kan höra av sig till Science park och be om att få ha ett så kallat ”Innovationsrace”. I innovationsracet blir du inlåst i ett antal (upp till 48) timmar med personer som besitter kunskap och erfarenhet som är värdefullt för din idé eller tänkta produkt.

– Innovationsracen brukar vara lyckosamma. Är man intresserad av det så kan jag vara en väg in.

Du som företagare kan också ringa Sara Jeppsson för att ställa frågor, eller boka in en träff eller företagsbesök. Sara Jeppsson sitter på Kreativ Arena i Vaggeryd (Skänkelund) och har drop-in mellan 16-19 första onsdagen varje månad.

– Det är bara att slå mig en signal!

Sara Jeppsson

Affärsutvecklare Science Park

Ring 073 027 30 90

eller e-posta